Байден розповів про гуманітарні коридори та допомогу Газі

Байден розповів про гуманітарні коридори та допомогу Газі

Укрінформ
Президент США Джо Байден розповів, що його адміністрація робить все можливе, аби збільшити гуманітарні поставки та допомогу для Гази.

Про це він повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

За словами Байдена, упродовж кількох тижнів він говорив з ізраїльськими лідерами про важливість гуманітарних пауз у бойових діях, щоб гарантувати безпеку цивільного населення, сприяти звільненню заручників і збільшити потік продовольства, води і медикаментів в Газу.

Він зазначив, що з 9 листопада було відкрито два гуманітарних пропускних пункти, які вже дозволили тисячам людей дістатися до безпечного місця.

Читайте також: Війна з ХАМАС коштує економіці Ізраїлю $600 мільйонів на тиждень

«Ми також робимо все, що в наших силах, щоб збільшити гуманітарні поставки й допомогу. Два дні тому було 96 вантажівок, а вчора – 106 вантажівок. Але нам потрібно більше і якнайшвидше. Ми прагнемо щонайменше 150 вантажівок щодня», – сказав Байден.

За його словами, Ізраїль ухвалює власні рішення, оскільки бореться з ворогом, який оселився серед цивільного населення, що наражає на небезпеку мирних палестинців.

«Вони (Ізраїль – ред.) зобов'язані розрізняти терористів і цивільних та повністю дотримуватися міжнародного права... Даю вам слово: я продовжуватиму відстоювати безпеку цивільного населення та зосереджуся на збільшенні допомоги для полегшення страждань людей в Газі», – наголосив американський лідер.

Читайте також: Україна евакуювала з сектору Гази ще 160 громадян

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада у Білому домі заявили, що ізраїльська сторона погодилася запровадити щоденні чотиригодинні гуманітарні паузи в районах вздовж гуманітарних коридорів та активних бойових дій на півночі сектору Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-