Трамп дає свідчення у суді на слуханні справи про завищення вартості своїх активів

Трамп дає свідчення у суді на слуханні справи про завищення вартості своїх активів

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп дає свідчення у суді міста Нью-Йорка у цивільній справі щодо фінансового шахрайства, в якому його звинувачують разом із синами Дональдом-молодшим та Ерікои і кількома керівниками Організації Трампа.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Сини Трампа дали свідчення минулого тижня. Раніше вони дистанціювалися від фінансових звітів, які перебувають у центрі справи.

Перед відкриттям слухань у справі за позовом генерального прокурора штату Нью-Йорк Летіші Джеймс Трамп звинуватив своїх політичних опонентів у просуванні справи і наголосив, що є важливіші для США питання. «Поки Ізраїль під атакою, поки Україна під атакою, поки інфляція заживо з’їдає нашу країну, я перебуваю тут», - сказав експрезидент.

Трамп, який зараз проводить президентську кампанію, неодноразово заявляв, що його фінансова звітність є «феноменальною», а теперішню справу назвав «полюванням на відьом», що може призвести до «корпоративної смертної кари» для його компанії, в результаті якої він може бути зобов’язаний виплатити 250 мільйонів доларів та потенційно втратить свої ліцензії на ведення бізнесу в Нью-Йорку.

Суддя Артур Енґорон, який веде справу, вже вказав на факт шахрайства, й теперішні слухання мають визначити, які конкретні порушення мали місце, і можливі покарання за них.

Під час слухань суддя неодноразово намагався змусити Трампа відповідати виключно на поставлені питання й уникати заяв, які не мають стосунку до справи, включно з посиланнями на свою президентську кампанію, від якої судові слухання його нібито відривають.

Водночас Трамп також звинуватив суддю й прокурора у політичній ангажованості, а також закинув Енґорону шахрайство.

Читайте також: Трамп у разі перемоги планує взяти під контроль мін’юст і помститися критикам - ЗМІ

Судові слухання свідчень Трампа продовжаться після обідньої перерви. Також очікують, що у середу, 8 листопада, свідчення даватиме донька Трампа Іванка, яку не обвинувачено у цій справі.

Трамп, якого звинувачують у навмисній брехні щодо вартості його активів заради отримання кращих умов кредитування і ведення бізнесу, є провідним претендентом від Республіканської партії для висування кандидатом у президенти на виборах 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, минулого понеділка у Колорадо розпочався судовий процес, який визначить, чи буде дискваліфікований експрезидент США Дональд Трамп на виборах 2024 року через його ймовірну причетність до штурму Капітолія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-