США та Ізраїль домовилися підготувати план доставки гуманітарної допомоги до Гази

США та Ізраїль домовилися підготувати план доставки гуманітарної допомоги до Гази

Укрінформ
США та Ізраїль домовилися розробити план доставки гуманітарної допомоги для цивільного населення у секторі Гази.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після 9-годинних переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, які закінчили вранці вівторка, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Сьогодні, на наше прохання, США та Ізраїль домовилися розробити план, який дозволить гуманітарній допомозі від країн-донорів і багатосторонніх організацій дістатися до цивільних осіб у Газі», — сказав Блінкен журналістам.

Читайте також: «Моссад» закликав заборонити діяльність журналістів «Аль-Джазіри» в Ізраїлі

Він додав, що США поділяють занепокоєння Ізраїлю щодо того, що ХАМАС може захопити або знищити допомогу, що надходить у Газу, або перешкодити їй дістатися до людей, які її потребують.

«Якщо ХАМАС будь-яким чином заблокує доступ гуманітарної допомоги до мирних жителів, зокрема шляхом конфіскації самої допомоги, ми будемо першими, хто це засудить. І ми працюватимемо над тим, щоб це не повторилося», — сказав Блінкен.

Читайте також: Радбез ООН не проголосував за резолюцію Росії щодо Гази

За даними джерел The New York Times, Ізраїль звернувся до США з проханням надати надзвичайну допомогу на суму $10 мільярдів.

Зараз американські законодавці та Білий дім розробляють пакет, який об'єднує військову допомогу Ізраїлю та Україні, кошти на укріплення кордону з Мексикою та допомогу Тайваню.

Читайте також: Байден розглядає можливість візиту до Ізраїлю - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден відвідає Ізраїль 18 жовтня. Потім він вирушить до Аммана (Йорданія), де зустрінеться з королем Абдаллою, президентом Єгипту та главою Палестинської автономії.

Фото: Loay Ayyoub/The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-