Ізраїль перекинув десятки тисяч військових на кордон з Ліваном

Ізраїль перекинув десятки тисяч військових на кордон з Ліваном

Укрінформ
Ізраїль перекинув десятки тисяч військових на кордон з Ліваном через загрозу вторгнення бойовиків руху «Хезболла».

Про це CNN повідомив представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Джонатан Конрікус, передає Укрінформ.

«Ситуація (на кордоні з Ліваном – ред.) нестабільна. Ми пильні. В очікуванні нападу "Хезболли" ми перекинули на кордон десятки тисяч додаткових військових — як резервістів, так і регулярні підрозділи. Ми наполегливо закликаємо їх двічі подумати, перш ніж розпочати будь-який такий напад на Ізраїль», — сказав Конрікус.

За його словами, поки що за останні кілька годин ситуація була спокійною. «Будемо сподіватися, що такою вона й залишиться», — додав він.

У понеділок ЦАХАЛ заявив, що бойовики проникли з Лівану на територію Ізраїлю, при цьому "кілька озброєних підозрюваних" було вбито, а війська ЦАХАЛу обшукують територію. Представники ізраїльської лікарні повідомили, що офіцер ЦАХАЛу помер після «зіткнення» з бойовиками.

Читайте також: Ізраїль за ніч уразив понад 200 цілей в Газі

Це сталося після того, як у понеділок угруповання "Хезболла", яке підтримує Іран і вважається терористичною організацією в США і на Заході, заявило, що три його члени загинули під час ізраїльського повітряного нальоту на півдні Лівану.

Останніми роками з Лівану було здійснено кілька невеликих ракетних атак, які спричинили удари у відповідь з боку Ізраїлю. Вважається, що за цими ракетними атаками стоять палестинські фракції в Лівані.

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС сягнула 900 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-