У Португалії хочуть скасувати податкові пільги для працівників-іноземців у пріоритетних галузях

У Португалії хочуть скасувати податкові пільги для працівників-іноземців у пріоритетних галузях

Укрінформ
Уряд Португалії збирається скасувати податкові пільги для іноземців-резидентів Португалії, які запровадили, коли країна, після фінансової кризи, намагалася привабити фахівців з інших країн у пріоритетні галузі економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що податкові пільги у поточній ситуації «більше не виправдані», та з 2024 року нові трудові іммігранти не зможуть отримувати такі преференції.

«Податкові пільги для іноземних резидентів у Португалії більше не виправдані», - заявив прем’єр-міністр, пообіцявши закрити програму для нових заявників з 2024 року.

За словами Кошти, ці преференції «роздули ринок житла» та створили «податкову несправедливість, яка більше не є виправданою». Однак фахівці, які вже працюють у Португалії, продовжать платити податки на цих умовах.

Запущена у 2009 році програма дозволяє людям, які стають резидентами, проводячи в країні більше 183 днів щороку, користуватися спеціальною ставкою 20% податку на прибуток у Португалії, отриманий від «діяльності з високою доданою вартістю», наприклад, надання лікарських послуг та викладання в університеті.

Читайте також: ЄС забезпечить для людей з інвалідністю однакову підтримку в усіх країнах-членах

Вона була запроваджена для залучення інвесторів та працівників-професіоналів, оскільки економіка Португалії постраждала внаслідок фінансової кризи.

Інші переваги цієї програми включають звільнення від оподаткування майже всіх іноземних прибутків особи, якщо вони оподатковуються в країні походження та 10-відсоткову єдину ставку податку на пенсії, що надходять з іноземного джерела.

Читайте також: Нідерланди скасували пільги для студентів з України: за навчання треба буде платити до €10 тисяч

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Португальської Республіки Антоніу Кошта під час телефонної розмови схвалили Спільну декларацію щодо підтримки України, зокрема, її європейської та євроатлантичної інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-