Трамп постав перед судом за звинуваченням у шахрайстві

Трамп постав перед судом за звинуваченням у шахрайстві

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп 2 жовтня постав перед судом за звинуваченням у шахрайстві в рамках цивільної справи проти нього особисто і його сімейного бізнесу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Суд розпочався через кілька днів після того, як головуючий у справі суддя Артур Енгорон визнав експрезидента, його синів і 10 його компаній винними у шахрайстві.

Юрист з офісу генерального прокурора штату Нью-Йорк Летиції Джеймс заявив у вступному слові, що Трамп протягом десяти років «суттєво неточно» описував свої фінанси банкам і страховикам. Кевін Воллес пояснив, що таким чином обвинувачений незаконно отримав понад мільярд доларів, повідомляє агентство Reuters і «Голос Америки».

Читайте також: Байден уперше публічно назвав Трампа і його прибічників загрозою для демократії

Трамп претендує на висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році. Звинувачення у завищенні вартості своїх активів на мільярди доларів він назвав «продовженням найбільшого полювання на відьом усіх часів». Він назвав судовий розгляд проти нього «обманом» і «підробкою».

Летиція Джеймс заявила, що її офіс готовий довести свою правоту. «Незалежно від обсягу ваших грошей, ніхто не стоїть вище за закон», – сказала вона перед входом до зали суду.

Читайте також: Велике журі в США пропонує висунути звинувачення проти впливових союзників Трампа

Генпрокурор штату Нью-Йорк стверджує, що Трамп переоцінив свої активи, включаючи пентхаус Trump Tower на Манхеттені, маєток Mar-a-Lago у Флориді, офісні хмарочоси і гольф-клуби. Сторона звинувачення стверджує, що Трамп завищив свій власний статок на суму до 2,2 мільярда доларів.

Читайте також: Трамп у разі перемоги на виборах може помститися Міллі за нібито «зраду» – ексглава Пентагону

Адвокат Трампа Крістофер Кісе заявив, що фінансова документація його підзахисного повністю відповідає вимогам закону.

Трампу також висунули звинувачення у чотирьох кримінальних справах.

Читайте також: Такер Карлсон та альтернативні праві: як російські наративи поширюються в США

У Флориді його звинуватили у неналежному поводженні з секретними документами після звільнення з посади президента. У Вашингтоні – у спробах скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року. У штаті Джорджія – у спробах скасувати результати виборів. У Нью-Йорку – у виплаті грошей порноакторці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-