У Косові пов'язують угруповання, що напало на правоохоронців, із Сербією

У Косові пов'язують угруповання, що напало на правоохоронців, із Сербією

Укрінформ
У Косові вважають, що за озброєним угрупованням, яке в неділю влаштувало засідку на косовських поліцейських, стоїть Сербія.

Про це пише The Guardian, передає Укрінформ.

"Ця група приїхала з Сербії, вони тренуються у Сербії, фінансуються ними та озброюються сербською армією та поліцією", – сказав міністр внутрішніх справ Косова Джелал Свечла у коментарі The Guardian.

Влада у Приштині продемонструвала сучасну зброю, яку, за її словами, використовувала злочинна група, зокрема гранатомет і два сербські броньовані автомобілі, а також документ, який нібито свідчить, що гранатомет був виготовлений збройовою компанією Zastava та поставлений сербською армією.

Косовський уряд також стверджує, що лідер групи є відомим політиком, лояльним до президента Сербії Александара Вучича, а один із трьох убитих у неділю нападників був колишнім охоронцем керівника сербської розвідки Александара Вуліна, який перебуває під санкціями США за корупцію.

Читайте також: Убивство поліцейського: Блінкен закликав Косово і Сербію не розпалювати напруженість

Уряд Сербії заперечує причетність до озброєного угруповання, але офіційно оголосив день жалоби за трьома загиблими внаслідок сутички.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок зіткнень поліції Косова з озброєними нападниками у селі Банська на півночі Косова загинув поліцейський, ще троє дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-