Українські рятувальники укріплюють берег річки Савінья у Словенії

Українські рятувальники укріплюють берег річки Савінья у Словенії

Відео
Укрінформ
Рятувальники з Державної служби України з надзвичайних ситуацій продовжують надавати допомогу в ліквідації наслідків повеней у Республіці Словенія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

"Впродовж 14 серпня зведений загін ДСНС здійснював роботи з розчищення, розширення, зміни русла та берегоукріплення річки Савінья на двох локаціях", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Повінь у Словенії: українські рятувальники укріпили 150 метрів берега річки Дрета

За добу рятувальники розчистили і розширили 250 м русла річки (з початку робіт – 660 м), перемістили 2050 кубометрів сміття (з початку робіт - 4680 кубометрів), облаштували 100 м дамби (з початку робіт – 160 м) та укріпили 120 м берега (з початку робіт – 390 м).

Українські рятувальники розібрали зруйнований паводком будинок, який перебував у руслі річки. За зверненням координаційного центру ERCC вони надали допомогу в перевезенні тралами ДСНС двох одиниць великогабаритної військової інженерної техніки до району проведення аварійно-відновлювальних робіт (загальний маршрут близько 600 км).

Читайте також: Українські рятувальники розпочали відновлювальні роботи у Словенії

Як повідомляв Укрінформ, від початку серпня Словенія потерпає від сильних дощів. Негода спричинила в країні зсуви ґрунту та прорив дамби.

11 серпня Президент України підписав указ про надання Словенії гуманітарної допомоги для подолання наслідків повені. Того ж дня українські рятувальники вирушили на допомогу словенським колегам.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-