В Індії кількість загиблих через масштабні повені збільшилася до 15

В Індії кількість загиблих через масштабні повені збільшилася до 15

Укрінформ
Щонайменше 15 людей загинули за три дні на півночі Індії через сильні дощі, які стали причиною масштабних повеней.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У гімалайському штаті Хімачал-Прадеш раптові повені та зсуви грунтів пошкодили будинки та «паралізували» життя. У неділю з’явилися кадри, як автомобілі зносило потоком води. Штат повідомив про щонайменше 14 зсувів та 13 випадків затоплень протягом вихідних.

Читайте також: Повінь затопила будинки другого за розміром міста Греції

Щонайменше п’ятеро осіб загинули, а понад 700 пошкоджених доріг Хімачал-Прадешу були закриті на ремонт із суботи. Влада також закрила усі школи та коледжі на наступні два дні.

Схожа ситуація склалася і у сусідньому Уттаракханді, де рівень води у кількох річках перевищив небезпечну позначку. У штаті довелося закрити ключову автомагістраль через зсуви.

У столиці Делі закрили школи через підтоплення міста на вихідних. Ситуація була особливо тривожною у тих районах міста, де вода розлилася із забитих водостоків і затопила дороги.

Сильні дощі пройшли впродовж останніх днів і в кількох північно-східних індійських штатах, зокрема в Ассамі та Нагаленді. В Ассамі тисячі людей були змушені переселитися зі своїх домівок через повені.

Читайте також: Потужні зливи в Японії: впродовж доби синоптики прогнозують до 200 міліметрів опадів

За прогнозами Метеорологічного департаменту Індії, у північних регіонах країни очікуються нові зливи.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Індії пройшли найсильніші за 20 років дощі. Раніше було відомо про п’ятьох жертв негоди.

Фото: @TOICitiesNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-