Прем'єр Румунії засудив слова колаборанта Сальдо про підрив мосту в Джурджулештах

Прем'єр Румунії засудив слова колаборанта Сальдо про підрив мосту в Джурджулештах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку також засудив погрози так званого голови окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо щодо можливого підриву мосту Галац-Джурджулешти

Про це повідомляє Point.md, передає Укрінформ.

Чолаку заявив, що подібні заяви на адресу Румунії, союзника НАТО, є неприйнятними.

"Румунія рішуче засуджує заяви так званого представника Росії в Херсонській області, незаконно окупованій РФ. Такі заяви на адресу Республіки Молдова, які також зачіпають частину території Румунії, союзника НАТО, є неприйнятними. Водночас завдання ударів по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином", - наголосив він.

Читайте також: У парламенті Молдови ліквідують фракцію партії «Шор»

Раніше Сальдо у відповідь на удар по Чонгарському мосту між тимчасово окупованим Росією Кримом та Херсонською областю заявив, що РФ може завдати удару по мостах в Одеській області, а також по мосту в молдовських Джурджулештах (на кордоні Молдови та Румунії).

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС Молдови заявили, що заяви Сальдо є неприйнятними. У відомстві зазначили, що терміново викличуть посла РФ у Кишиневі для надання пояснень.

Як повідомлялося, сьогодні вранці по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, було завдано удару, рух мостом перекрито.

Читайте також: Румунія підтримала вступ України до НАТО - Кулеба

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, у контексті пошкодження Чонгарського мосту триває планомірна робота Сил оборони та руху опору, яка буде продовжена.

Фото: PSD Romania

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-