В Індії звільнили високопосадовця через заяву про смерті від аномальної спеки

В Індії звільнили високопосадовця через заяву про смерті від аномальної спеки

Укрінформ
Влада Індії звільнила високопосадовця через некоректні заяви про кількість жертв через аномальну спеку в регіоні. Наразі повідомляється про 99 загиблих в період рекордної задухи.

Як передає Укрінорм, про це повідомляє Reuters.

Уряд країни заявив, що розслідує причини смертей, які сталися протягом трьох днів минулого тижня в районі Баллія штату Уттар-Прадеш.

Водночас повідомляється про звільнення головного лікаря головної державної лікарні в Баллії Дівакара Сінгха, за те, що він заявив, що смерті сталися через спеку.

Заступник головного міністра штату Браджеш Патак повідомив у соціальних мережах, що Сінгх був звільнений з посади за "безвідповідальну заяву".

Читайте також: Між США та Мексикою стався потужний землетрус

"У районі сталися смерті, але дуже важко сказати, чи це сталося через спеку. Кілька смертей пов'язані з похилим віком, інші мають інші причини. Конкретних доказів того, що причиною цих смертей є спека, немає", - сказав вищий адміністративний чиновник району Равіндра Кумар.

Як зазначає видання, щонайменше 54 особи загинули в одному з районів північного індійського штату Уттар-Прадеш за останні кілька днів.

"Ще 45 людей загинули в сусідньому штаті Біхар", - повідомляють місцеві газети.

Читайте також: Поблизу Філіппін загорівся пором, евакуювали 120 пасажирів

Минулого тижня Індійський метеорологічний департамент (IMD) оголосив червоне попередження про екстремальну спеку в деяких регіонах країни, включаючи Уттар-Прадеш і Біхар.

Як повідомляв Укрінформ, за останні три дні через сильну спеку в індійських штатах Уттар-Прадеш і Біхар загинули 98 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-