Прем’єр Румунії подав у відставку

Прем’єр Румунії подав у відставку

Укрінформ
Прем’єр-міністр Румунії Ніколае Чуке сьогодні за домовленістю з іншими партіями коаліції пішов у відставку після завершення кількатижневих протестів вчителів, новий уряд країни має бути схвалений до кінця тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Румунії Ніколае Чука заявив, що він подав у відставку у рамках угоди керівної коаліції, що мала на меті забезпечити стабільність, але яка призвела до затримки виділення коштів ЄС для відновлення економіки.

Читайте також: Румунія відкликає свого посла з Кенії через його расистські висловлювання

Багато хто очікує, що президент Румунії Клаус Йоганніс призначить лідера соціал-демократичної партії Марселя Чолаку наступним прем'єр-міністром, голосування в парламенті щодо його кандидатури має відбутися пізніше цього тижня.

"Наша мета полягає в тому, щоб новий уряд склав присягу до четверга", - сказав Чука журналістам.

Чолаку сказав, що він бачить, що теперішня коаліція буде працювати навіть після загальних виборів у 2024 році. Зараз три коаліційні партії все ще ведуть переговори щодо ключових посад в новому уряді.

Читайте також: Румунія зобов’язала російське посольство скоротити штат на 51 посаду

Втім, новий кабінет міністрів може зіткнутися з заворушеннями з боку незадоволеного державного сектора через вимоги щодо підвищення зарплати, а також з тиском з метою виконання вже відкладених економічних реформ, погоджених з Європейською комісією, в обмін на кошти для відновлення економіки.

Водночас Румунія повинна знизити дефіцит бюджету до рівня 3%, встановленого ЄС, до 2024 року, коли в країні відбудуться президентські, загальні, місцеві та європейські вибори.

Фото: romania-insider.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-