У столиці Сербії відбувся черговий антиурядовий протест - шостий з початку травня

У столиці Сербії відбувся черговий антиурядовий протест - шостий з початку травня

Укрінформ
Десятки тисяч сербів у п'ятницю взяли участь в антиурядовому протесті в Белграді – шостому з початку травня, звинувачуючи культуру насильства в загибелі 18 людей у двох масових розстрілах і закликаючи міністра внутрішніх справ Сербії піти у відставку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Скандуючи "Вучич геть!", маючи на увазі президента Сербії, й тримаючи великий банер із написом "Студенти проти насильства", протестувальники зібралися перед парламентом і пройшли маршем до будівлі уряду.

Читайте також: Влада Косова назвала умови для повторних виборів на півночі краю

Протестувальники вимагають відставки міністра внутрішніх справ Сербії Братислава Гашича та керівника секретної служби Александара Вуліна, яких вони звинувачують у тому, що вони не притягнули злочинні групи до відповідальності.

Вони також хочуть позбавити національних ліцензій на мовлення телеканалів Pink TV і Happy TV і заборонити деякі таблоїди, які звинувачують у пропаганді насильства.

«Я очікую, що протест продовжиться, тому що іншого шляху немає», – сказала одна з протестувальників, яка назвалася Міліцею. «Я думаю, що в один момент уряду доведеться поступитися, це велика кількість людей, і врешті-решт їм доведеться поступитися цьому тиску».

Читайте також: Прем'єрка Сербії заявила про готовність піти у відставку

Прем'єр-міністр Ана Брнабіч заявила в середу, що готова піти у відставку, і запросила опозиційні партії, які підтримали протести, до діалогу. Але лідери протесту заявили, що не спілкуватимуться з урядом, доки не будуть виконані всі їхні вимоги.

Сербський президент, однак, вважає, що його уряд не несе відповідальності за події. "Чи винен уряд у злочинах, які сталися? Я не можу з цим погодитися", – сказав він в інтерв'ю Reuters у п'ятницю.

Читайте також: Сутички у Косово: прем’єр звинуватив «фашистські банди», які контролює Сербія

Нагадаємо: масові антиурядові протести, викликані двома масовими розстрілами на початку травня, у Сербії тривають уже півтора місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-