У Києві відбувся ювілейний «Пробіг під каштанами»

У Києві відбувся ювілейний «Пробіг під каштанами»

Фото, відео
Укрінформ
У День Києва, 28 травня, провели традиційний щорічний «Пробіг під каштанами». Цього року він став ювілейним - тридцятим.

Команда Укрінформу приєдналася до акції, повідомляє кореспондент агентства.

«У нас була невеличка команда амбасадорів. Були лікарі та були хлопці військові, були представники ДСНС. Загалом були всі, хто рятує життя: лікарі рятують в операційних, військові – на фронті, ДСНС – в тилу», розповіла ініціаторка та організаторка заходу Ірина Кузнєцова.

Цьогоріч понад 7 000 учасників здійснили благодійні внески. Було сформовано понад 100 корпоративних команд. Найчисельніша налічує 650 учасників.

«Після сьогоднішньої ночі (російські війська атакували Україну 54 рази іранськими ударними дронами "Shahed-136/131" – ред.) у мене не було жодного сумніву в тому, що ми зберемося та проведемо цей забіг. На ранок у нас було понад 7 тисяч зареєстрованих. Нашими амбасадорами стали близько 100 людей. Ми зібралися та провели цей забіг, і нас зустріли на фініші чудовим концертом діти», - розповіла Кузнєцова.

Як зазначив амбасадор пробігу Андрій Джеджула, усі охочі ще мають можливість узяти участь в заході, адже реєстрацію продовжили до кінця травня. «Ви можете долучися до цього пробігу сьогодні, у день Києва, завтра, післязавтра. Коротше, до кінця травня ви можете зареєструватися і зробити свій посильний внесок своїм благодійним пробігом. Пам'ятайте, що ми цього року збираємо кошти не тільки для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», - сказав він.

У Києві відбувся ювілейний «Пробіг під каштанами» / Фото: Руслан Канюка

Учасники заходу бігли заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Їхня мета полягає у тому, аби зібрати 1 млн грн для потреб закладу. Ще одним реципієнтом благодійної допомоги цього року є фонд SMART Medical Aid, який розпочав проєкт «100 карет швидкої допомоги Україні». Завдання – зібрати кошти на карети швидкої допомоги для транспортування поранених у зонах бойових дій чи прифронтових зонах.

Долучився до акції також міністр охорони здоров'ям Віктор Ляшко, українські лікарі, захисники, які нині перебувають у Києві, та ті воїни, які далеко від столиці. Захід об’єднав людей з усього світу. До спортивно-благодійної акції долучилися учасники у Словенії, Австрії, Канаді, США, Ірландії, Великій Британії та інших країнах світу.

Зважаючи на воєнний стан, учасники спортивного заходу не збиралися на одній локації та в один час. Вони доєдналися до пробігу онлайн і вийшли на пробіжку чи прогулянку в безпечному місці.

Інформаційний партнер акції - Укрінформ.

Читайте також: Кличко привітав Київ з днем народження

Як повідомлялося, у 2022 році в умовах воєнного стану учасники 29-го пробігу також не збиралися на єдиній локації. Тоді для участі в акції зареєструвалися 2 203 учасники із 80 міст та селищ країни, а також українці та іноземці з 31 країни світу. Завдяки їхнім внескам було зібрано 510 000 грн для Центру Дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. У 2021 році до участі у благодійному «Пробігу під каштанами» зареєструвалися близько 11 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-