Президентка Грузії розкритикувала міністра оборони за «неповагу до протоколу»

Президентка Грузії розкритикувала міністра оборони за «неповагу до протоколу»

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що у виступі на урочистому заході з нагоди Дня незалежності міністр оборони Джуаншера Бурчуладзе порушив протокол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sova.

Вітаючи громадян, які зібралися на Площі Свободи у Тбілісі, Бурчуладзе спочатку згадав прем'єр-міністра і тільки потім – президента та верховного головнокомандувача.

«Так не може бути в жодній країні. Це усюди викликає подив. І я скажу ще дещо: протокол – це не тільки охорона держави всередині та налагодження наших відносин. Якою б не була різниця у думках, у кожного має бути своє місце», - заявила Зурабішвілі.

Вона наголосила, що це була не образа президента, а порушення протоколу, який є опорою держави, адже у протилежному випадку «починається нескінченне: я перший, ти – другий».

Читайте також: Президентка Грузії - у День незалежності: Наша гідність продана за 200 чи 300 мільйонів?

За словами Зурабішвілі, три роки вона намагалася створити єдиний протокольний статут, тобто встановити координацію між різними міністерствами та структурами, включаючи патріархію, щоб «раз і назавжди впорядкувати протокольну книгу Грузії». Але це не вдалося, оскільки «у кожного є свої маленькі приватні амбіції».

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський привітав народ Грузії з Днем незалежності.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-