У Пакистані справи десятків прибічників колишнього прем’єра передали до військових судів

У Пакистані справи десятків прибічників колишнього прем’єра передали до військових судів

Укрінформ
Цивільна влада Пакистану передала на розгляд військових судів справи 33 підозрюваних у нападах на військові об’єкти під час протестів на підтримку експрем’єр-міністра Імрана Хана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Обвинувачені, чиї справи передано військовим – це ті, хто порушив межі дуже чутливих захисних об’єктів», – заявив Рана Санаулла, міністр внутрішніх справ Пакистану.

Протести у Пакистані спалахнули після арешту Хана 9 травня. Його прибічники штурмували військові об’єкти, а також будинок високопоставленого генерала в Лахорі. Тисячі людей було заарештовано.

Військові суди у Пакистані закриті для сторонніх, у тому числі для ЗМІ, зауважує Reuters. Правозахисники піддали критиці таємний характер процесу.

Читайте також: Верховний суд Пакистану визнав арешт експрем’єра незаконним і постановив його звільнити

Як повідомлялося, 9 травня 70-річний Імран Хан був заарештований військовими за обвинуваченнями у корупції. Торік його усунули з посади прем’єр-міністра у зв’язку з вотумом недовіри.

Під час сутичок між протестувальниками та поліцією, що спалахнули після арешту експрем’єра, щонайменше десятеро людей загинули та понад 1750 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-