У Південній Африці затримали підозрюваного у геноциді в Руанді

У Південній Африці затримали підозрюваного у геноциді в Руанді

Укрінформ
У Південній Африці заарештували руандійця, за чиїм наказом були вбиті близько 2000 тутсі, які шукали притулку в церкві під час геноциду 1994 року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на трибунал ООН з військових злочинів у Руанді, передає Укрінформ.

Колишній офіцер поліції Фульгенс Кайішема переховувався з 2001 року, коли Міжнародний кримінальний трибунал по Руанді (МТКР) висунув йому звинувачення в геноциді за причетність до руйнування католицької церкви Ньянге в префектурі Кібуе.

Загалом унаслідок організованого екстремістським режимом хуту геноциду в Руанді було вбито 800 000 етнічних тутсі та хуту.

Оскільки в 2012 році в ООН заявили, що справа Кайішеми передана руандійській владі, очікується, що він буде переданий для суду в Руанду.

Кайішема був у списку розшуку Державного департаменту США в рамках програми "Нагороди за правосуддя". Пошуки підозрюваного проводились у багатьох країнах Африки та за її межами. За його арешт було запропоновано винагороду у 5 мільйонів доларів.

Читайте також: Кількість жертв релігійного культу в Кенії зросла до 201

Зазначається, що таким чином лишилося лише троє втікачів, яким міжнародний трибунал висунув звинувачення та місцеперебування яких наразі невідоме.

Як повідомлялося, у 1994 році в Руанді понад 800 тисяч людей, переважно представників народу тутсі загинули від рук екстремістів із племені хуту. Під час геноциду загинули також представники хуту, що дотримувалися поміркованих політичних поглядів.

Вбивства почалися 6 квітня 1994 року невдовзі після того, як на підльоті до столиці Руанди Кігалі збили літак, на борту якого був руандійський президент Жувеналь Габ’ярімана.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-