У Мексиці активізувався небезпечний вулкан – 25 мільйонів людей попередили про евакуацію

У Мексиці активізувався небезпечний вулкан – 25 мільйонів людей попередили про евакуацію

Відео
Укрінформ
Мільйони людей у Мексиці були попереджені про необхідність підготуватися до можливої евакуації після посилення активності найнебезпечнішого діючого вулкана країни, що з минулого тижня викидає попіл на декілька прилеглих міст.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Попіл від вулкана Попокатепетль в центральній частині країни спричинив затримку рейсів у штаті Мехіко та змусив владу закрити школи в десятках муніципалітетів.

Загалом близько 25 мільйонів людей живуть у радіусі ураження вулкана, що розташований між штатами Морелос, Пуебла та Мехіко.

У неділю мексиканська Національна організація цивільного захисту (CNPC) підвищила рівень вулканічної загрози до «жовтої фази 3». Місцева влада закликала близько трьох мільйонів людей, які живуть у містах та селах, прилеглих до вулкана, залишатися напоготові та готуватися до можливої евакуації.

Читайте також: У Мексиці прокинувся один із найактивніших вулканів світу

CNPC також попередила про посилення вулканічної активності та розсіювання попелу в кількох прилеглих містах на високій швидкості. Служба рекомендувала людям, які мешкають поблизу вулкана, уникати активного відпочинку.

«У випадку з Мехіко є ризик випадання попелу. Ми готові до такого сценарію та знаємо, що робити. Давайте залишатися напоготові», – написала мер міста Мехіко Клаудія Шейнбаум.

Читайте також: У Гватемалі через виверження вулкана евакуювали 250 людей

Згідно з повідомленням адміністрації аеропорту, міжнародний аеропорт Мехіко імені Беніто Хуареса (AICM) був тимчасово закритий у суботу, а деякі авіарейси відтермінували через наявність вулканічного попелу.

Влада штату також призупинила заняття в школах у 40 муніципалітетах штату Пуебла, п’яти муніципалітетах штату Мехіко та семи у штаті Тлакскала.

Як повідомляв Укрінформ, через виверження вулкана Етна на Сицилії (Італія) у неділю, 21 травня, були призупинені рейси з та до міста Катанія.

Фото: 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-