Із Судану вже евакуювали кілька сотень громадян США

Із Судану вже евакуювали кілька сотень громадян США

Укрінформ
Судан покинули кілька сотень американців під час перемир'я, оголошеному між армією країни та Силами швидкого реагування, між якими триває воєнний конфлікт.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, про це повідомив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

Раніше цього тижня США та інші сторони домовилися про 72-годинне припинення вогню, яке було продовжено ще на 72 години у п'ятницю.

Читайте також: Китай евакуював військовими кораблями майже сімсот осіб із Судану

Однак, попри перемир'я, продовжують надходити повідомлення про бойові дії.

«Очевидно, що мали місце численні порушення режиму припинення вогню, – сказав Пател. – Реалізація перемир'я на початку часто буває складною, але порушення режиму припинення вогню не означає його провал. І ми працюємо з партнерами, щоб забезпечити кращий моніторинг активності та залучення обох сторін для поліпшення дотримання режиму припинення вогню».

Читайте також: Канадські військові організували вже два евакуаційні рейси з Судану

До початку конфлікту в країні перебувало 16 000 американців, багато з яких мали подвійне американське та суданське громадянство.

Міністерство оборони США оголосило в суботу, що схвалило прохання Державного департаменту про допомогу в забезпеченні від'їзду громадян США та їхніх найближчих родичів.

Бойові дії в Судані стали наслідком боротьби за владу між двома генералами, які колись були союзниками у здійсненні перевороту 2021 року. Генерал Абдель Фаттах Бурхан очолює де-факто уряд, тоді як його колишній заступник, генерал Мохаммед Хамдан Дагало, якому підпорядковані Сили швидкого реагування, виступив проти нього.

Читайте також: Евакуація з Судану: в аеропорту Польщі приземлився літак із 64 українцями

Унаслідок бойових дій загинули сотні людей, у тому числі щонайменше 400 цивільних осіб.

За даними ООН, понад 50 000 біженців, серед яких багато жінок і дітей, перетнули кордон із сусідніми Чадом, Єгиптом, Південним Суданом і Центральноафриканською Республікою.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-