У Нью-Йорку починається суд проти Трампа у справі щодо спроби зґвалтування

У Нью-Йорку починається суд проти Трампа у справі щодо спроби зґвалтування

Укрінформ
У Нью-Йорку розпочинається цивільний судовий процес за обвинуваченням проти колишнього президента США Дональда Трампа у спробі зґвалтування колумністки одного з американських журналів Джин Керролл.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Зазначається, що позов проти експрезидента США подала 79-річна колумністка Е. Джин Керролл, яка стверджує, що наприкінці 1995 року або на початку 1996-го вона зазнала сексуального насильства з боку Трампа у роздягальні магазину Bergdorf Goodman на Мангеттені. За її словами, Трамп обирав у магазині спідню білизну для іншої жінки та звернувся до Керролл по допомогу. Потім він жартома попросив жінку приміряти білизну, після чого нібито напав на неї у роздягальні.

Керролл стверджує, що їй вдалося відбитися і втекти. Тоді вона не хотіла звертатися в поліцію, оскільки «була шокована і не хотіла думати про себе як жертву зґвалтування». Дві подруги Керролл підтвердили, що жінка розповіла їм про цей інцидент протягом кількох днів після нього.

Керролл вперше висунула свої звинувачення проти Трампа у мемуарах, опублікованих у 2019 році. Сам Трамп відкидає усі звинувачення.

25 квітня у федеральному суді Нью-Йорка розпочнеться відбір суддів присяжних. Процес є цивільним, оскільки кримінальний термін давності у цій справі давно минув, пише видання. Також сплив термін подачі цивільних позовів, однак торік у Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволив жертвам зґвалтування протягом року подати позови про сексуальні домагання незалежно від того, коли вони сталися.

Читайте також: Прокурор Мангеттена подав до суду проти конгресмена у справі, пов’язаній з Трампом

Поки що не зрозуміло, чи з’явиться Трамп особисто на судовий процес, який, як очікується, триватиме до двох тижнів.

Як повідомляв Укрінформ, це не перше скандальне звинувачення на адресу Трампа у насильстві. Щонайменше 15 жінок зізналися в тому, що зазнали сексуального харасменту з боку Трампа. Сам же колишній магнат нерухомості хвалився, що жінки дозволяють йому робити це, оскільки він є зіркою.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-