Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Дивні збіги, пов’язані з ліквідацією владлена татарського

Дивні збіги, пов’язані з ліквідацією владлена татарського

Блоги
Укрінформ
Суто внутрішня російська історія. За всіма ознаками

Для нас інцидент у Санкт-Петербурзі з дрібним бандитом-пропагандистом важливий тим, що до нього чіпляють ключове слово «журналіст». Зараз тушку цього «журналіста»-кримінальника заштовхуватимуть у всі іноземні щілини. Десь він пролізе, спровокує чергове «занепокоєння», втратимо час на пояснення. Але загалом некритично. Бо для роспропаганди історія – не надто зручна.

По-перше, важко натягнути цей сюжет на Україну. Навіть пригожин був змушений зробити застереження, що це «радикали», які діють без підтримки держави. Тобто Україна непричетна абсолютно. Це – суто внутрішня російська історія за усіма ознаками.

Нагадаю, що нещодавно таких же недержавних українських «радикалів» намагалися звинуватити у підриві «Північних потоків».

Ймовірно, росіяни переконалися, що вигадка про «київський неонацистський терористичний режим» не злітає, віддзеркалити тему «росія – держава-терорист» належним чином не вдається, тому скоригували сигнал: війна породжує незалежних радикалів, яких доведеться якось форматувати. «Сьогодні вони шкодять рф, а завтра?». Цю лінію іноді актуалізують.

жжжжжжжжжжжжжжж
1). У центрі Санкт-Петербурга пролунав вибух.                            2). Кафе після вибуху

Але тут виникає «по-друге». Якщо якісь «українські радикали» спокійно орудують у російських столицях – то де фсб? Навіть російська вата зараз бурчить, що фсбешники переслідують дітей за малюнки та пенсіонерів за лайки. А реальним терактам запобігти не можуть. «РБК» запустив новину з посиланням на джерело в мвс рф, що фсб знала про підготовку замаху на «татарського». Але – або прошляпила, або свідомо дала його прикінчити.

В останні секунди перед вибухом
В останні секунди перед вибухом

Сьогодні росвлада оголосила, що оголошену в розшук «дівчину з бюстом татарського» затримали в Пітері. Нині вони мають згенерувати якусь історію для зовнішнього та внутрішнього споживання.

Вже вкидали інформацію, що дівчина – противниця війни. Якщо цю лінію продовжать, буде подальше посилення репресій проти всіх, хто нелояльний.

По-третє. Є ще один збіг.

Нещодавно якісь «радикали» хуліганили в Чечні. Коли у двох вкрай одіозних персонажів у їхніх вотчинах із невеликим інтервалом виникають проблеми силового характеру, це – якийсь дивний збіг.

Олексій Копитько
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-