На Закарпатті поліцейські затримали організатора масштабного виробництва фальшивих документів

На Закарпатті поліцейські затримали організатора масштабного виробництва фальшивих документів

Фото, відео
Укрінформ
В ході реалізації оперативної інформації співробітники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області припинили незаконну діяльність ужгородця, який організував в регіоні «бізнес» із виготовлення фальшивих документів.

Про це повідомили на сайті ГУНП в Закарпатській області, передає Укрінформ.

"Оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, спільно зі слідчими Ужгородського районного управління поліції, викрили 35-річного ужгородця, який займався виготовленням фальшивих документів", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку у офісі зловмисника поліцейські вилучили спеціальну техніку, бланки для документів, печатки та інші докази його протизаконної діяльності.

Зазначається, що підозрюваного затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

"Слідством встановлено, що для здійснення такої злочинної діяльності 35-річний ужгородець винайняв офісне приміщення. Обладнавши його необхідною дороговартісною технікою, фігурант виготовляв підроблені документи з фіктивними печатками державних освітніх, медичних та інших установ. Зокрема виготовлялися документи про освіту, ID-картки, водійські, пенсійні посвідчення тощо", - додали в поліції.

Поліцейські провели обшук в офісі зловмисника і вилучили ряд доказів, що свідчать про масштабне виробництво вказаних фіктивних документів. Вилучено чорнові записи, які дають змогу визначити, що своєю протиправною діяльністю чоловік заробляв десятки тисяч доларів США щомісяця.

Як повідомляється, ужгородця затримали в порядку статті 208 КПК України. Слідчі Ужгородського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Читайте також: СБУ викрила податківців на привласненні понад 150 мільйонів

Наразі слідчі готують всі необхідні матеріали для формування обвинувального акту та скерування його з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Фото: ГУНП в Закарпатській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-