Білий дім - про льотчика рф, який врізався в безпілотник: У найкращому разі це просто ідіот

Білий дім - про льотчика рф, який врізався в безпілотник: У найкращому разі це просто ідіот

Укрінформ
Жодна цивілізована держава не може заохочувати льотчиків, які навмисно спричиняють повітряні інциденти.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, так координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі прокоментував нагородження в росії пілота, чий літак зіштовхнувся з американським дроном над Чорним морем.

«Я не знаю іншої армії у світі, інших військово-повітряних сил, які б нагороджували льотчика за те, що він врізався в безпілотник. Якщо це хоробрість, то, мабуть, у них інакше розуміння цього», - зауважив він.

Представник Білого дому назвав таке нагородження безглуздям. «Ми не знаємо, чи намагався цей пілот навмисно збити дрон чи ні, але він це зробив, і відеодокази були достатньо переконливими»,  - сказав Кірбі.

Він нагадав, що у Сполучених Штатах у жодному разі не заохочують льотчиків врізатися в будь-які перешкоди.

«Уявлення не маю, чому вони нагородили за хоробрість пілота, який наражав на зловмисний ризик себе та майно США, а в найкращому разі – був просто ідіотом», - зауважив представник адміністрації Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня над Чорним морем два російських літаки Су-27 здійснили небезпечне та непрофесійне перехоплення безпілотного дрона MQ-9 Розвідувального управління ВПС США. Один з літаків врізався корпусом у гвинт БПЛА, внаслідок чого американці втратили управління дроном і мусили затопити його.

Згодом Європейське командування США у Штутгарті оприлюднило відео, яке підтверджує, що російський літак здійснював небезпечне та непрофесійне перехоплення дрона в міжнародному повітряному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-