Об’єм пластику у світовому океані до 2040 року може зрости утричі

Об’єм пластику у світовому океані до 2040 року може зрости утричі

Укрінформ
Об’єм пластику у світовому океані дуже зріс із 2005 року і може майже потроїтися до 2040 року, якщо не вижити подальших заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дослідження американської організації 5 Gyres Institute.

“Нам потрібна сильна юридично обов’язкова глобальна угода ООН про пластикове забруднення, яка зупинить проблему біля джерела”, - заявив співзасновник організації Маркус Еріксен.

Згідно з рецензованими дослідженнями 5 Gyres Institute, до 2019 року в океанах плавали приблизно 171 трильйон пластикових частинок.

За прогнозами, до 2040 року забруднення середовища пластиком може зрости в 2,6 разу, якщо не буде запроваджено юридично обов’язкову глобальну політику.

Читайте також: Кліматичні активісти влаштували акцію біля картини Рембрандта у нідерландському музеї

Дослідження розглядало дані про забруднення поверхні пластиком із 11 777 океанських станцій у шести основних морських регіонах у період з 1979 по 2019 роки.

Мікропластик особливо небезпечний для океанів, оскільки він не лише забруднює воду, а й пошкоджує внутрішні органи морських тварин, які сприймають пластик за їжу.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю країни-члени ООН досягли історичної згоди стосовно угоди про захист Світового океану (High Seas Treaty) після 10 років переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-