Бойовики ІДІЛ втекли з в`язниці після землетрусу в Сирії – ЗМІ

Бойовики ІДІЛ втекли з в`язниці після землетрусу в Сирії – ЗМІ

Укрінформ
Щонайменше 20 осіб, в основному бойовики терористичної організації «Ісламська держава», втекли з в'язниці після землетрусу в Сирії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на France 24

«Після землетрусу постраждала в'язниця у Раджо, а ув'язнені почали бунт і взяли під свій контроль частину в'язниці. Близько 20 ув'язнених втекли. 

Вважається, що вони є бойовиками "Ісламської держави"», - повідомив один із працівників в'язниці.

За словами джерела видання, у в'язниці військової поліції в місті Раджо поблизу турецького кордону утримується близько 2000 ув'язнених, з яких близько 1300 підозрюються в причетності до ІДІЛ. Також у в'язниці утримують бійців очолюваних курдами сил.

Читайте також: У порту Туреччини після землетрусу виникла пожежа

Співрозмовник розповів, що землетрус магнітудою 7,8, який супроводжувався десятками підземних поштовхів у регіоні, завдав шкоди в’язниці - там тріснули стіни та двері. 

Сирійська обсерваторія з дотримання прав людини, що базується в Британії, заявила, що не може перевірити, чи втекли полонені, але підтвердила, що був заколот.

Інцидент у Раджо стався після грудневої атаки ІДІЛ у 2022 році на охоронний комплекс у колишній де-факто сирійській столиці Рака, яка мала на меті звільнити джихадистів із тамтешньої в’язниці. Шість членів очолюваних курдами сил безпеки, які контролюють територію, були вбиті в результаті зірваного штурму.

Читайте також: Споруджувана у Туреччині АЕС не постраждала від землетрусу – МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, кількість жертв землетрусів на південному сході Туреччини зросла до 3 381, число поранених сягнуло 20 426. У Сирії загиблих уже щонайменше 1 444, поранених - 3 411.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-