Гендиректор TikTok свідчитиме у Конгресі США

Гендиректор TikTok свідчитиме у Конгресі США

Укрінформ
Генеральний директор соцмережі TikTok Шоу Зі Чу 23 березня свідчитиме у Палаті представників Конгресу США перед Комітетом з питань енергетики та торгівлі про методи безпеки та конфіденційності програми та її зв’язки з Китаєм через материнську компанію ByteDance.

Про це повідомляє CNBC, передає Укрінформ. 

Як зазначається, Чу вперше свідчитиме у Конгресі.

«TikTok, що належить ByteDance, свідомо дозволив Комуністичній партії Китаю отримати доступ до даних американських користувачів. Американці заслуговують на те, щоб знати, як ці дії впливають на їхню конфіденційність і безпеку даних», — заявила голова Комітету Кеті Мак-Морріс Роджерс.

Тим часом переговори компанії з урядом США про те, як захистити додаток у країні, затягуються на тлі занепокоєння з боку американських чиновників щодо належності прав на додаток китайській компанії ByteDance. Адже китайські компанії можуть бути змушені передати дані уряду КНР на їхній запит. Раніше TikTok запевняв американських чиновників і законодавців, що не зберігає дані користувачів США в Китаї.

При цьому TikTok співпрацює з Комітетом з іноземних інвестицій у США, який може визначити, чи достатніми є вжиті компанією заходи для усунення загрози національній безпеці США.

Читайте також: Американський сенатор хоче заборонити у країні TikTok

Як повідомляв Укрінформ, у грудні верхня палата Конгресу США одностайно проголосувала за проєкт закону, який забороняє використання застосунку TikTok на державних телефонах і пристроях з огляду на безпеку та приналежність соцмережі китайським виробникам.

Фото: Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-