Азербайджан евакуював співробітників посольства в Тегерані після збройного нападу

Азербайджан евакуював співробітників посольства в Тегерані після збройного нападу

Укрінформ
Уряд Азербайджану за три дні евакуював усіх співробітників посольства в Тегерані після збройного нападу на диппредставництво та, як наслідок, загибелі начальника служби безпеки та поранення двох охоронців посольства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву МЗС Азербайджану у Твіттері

“29 січня 2023 року завершилася евакуація співробітників посольства Азербайджану в Ірані, членів їхніх сімей та наших колег, які постраждали внаслідок теракту проти нашого посольства”, - повідомило МЗС Азербайджану.

Читайте також: Україна засудила збройний напад на посольство Азербайджану в Тегерані

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня 2023 р. близько 8:30 за бакинським часом стався збройний напад на посольство Азербайджанської Республіки в Ірані. 50-річний нападник відкрив вогонь з автомата Калашникова по посту охорони, було вбито начальника служби безпеки. Також було поранено двох охоронців посольства.

Начальник поліції Тегерана Хусейн Рахімі заявив, що, за попередніми даними, нападник проник у посольство з двома малолітніми дітьми. Поліція затримала злочинця. Президент Азербайджану Ільхам Алієв засудив терористичний акт і вимагає його розслідувати. У МЗС Азербайджану заявили, що іранська сторона повинна була вжити заходів проти будь-якого нападу на посольство країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-