Скасували авіарейси і концерт Елтона Джона: в Окленді - надзвичайна ситуація через повінь

Скасували авіарейси і концерт Елтона Джона: в Окленді - надзвичайна ситуація через повінь

Відео
Укрінформ
Мер найбільшого новозеландського міста Окленд Вейн Браун оголосив надзвичайну ситуацію через масштабну повінь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News.

"Це оголошення (про надзвичайну ситуацію — ред.) відображає значний рівень пошкоджень, переміщення людей та збоїв, спричинених суворою погодою цього вечора, і дає можливість екстреним службам отримати додаткові ресурси та повноваження, щоб допомогти постраждалим мешканцям Окленда”, - заявив Браун.

Місцева служба надзвичайних ситуацій заявила, що північні, північно-західні та західні частини міста постраждали від значних повеней.

Тим часом авіарейси в найбільшому місті Нової Зеландії затримуються або були скасовані через затоплення деяких районів, де знаходяться термінали аеропорту.

"Термінали аеропорту Окленд та дороги навколо аеропорту зазнають впливу від масштабної повені. Просимо людей не подорожувати до міжнародного терміналу”, - заявили в пресслужбі аеропорту.

Читайте також: Західна Австралія потерпає від повеней, для допомоги людям залучили військову авіацію

Зазначається, що у місті скасували концерт музиканта Елтона Джона за лічені хвилини до його початку. Очікувалося, що близько 40 тисяч відвідувачів будуть присутні на цьому заході.

За даними BBC, також повідомляється про знеструмлення в домогосподарствах і бізнесу.

Метеорологи підрахували, що за попередні 11 годин у місті випало 15 см дощу. При цьому рекорд дощових опадів за 24-годинний період становить 16,2 см.

Влада прогнозує сильні дощі в різних частинах Окленда протягом наступних п’яти днів.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 16 людей загинули на Мадагаскарі, що на півдні Африки, в результаті тропічного шторму, який супроводжувався сильними дощами.

Фото з сайту abc.net.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-