У Пакистані через масштабний збій в енергосистемі зникло світло у деяких містах

У Пакистані через масштабний збій в енергосистемі зникло світло у деяких містах

Укрінформ
Міністерство енергетики Пакистану повідомило, що вранці в понеділок через збій у національній електромережі сталося серйозне відключення електроенергії у всіх великих містах, зокрема Ісламабаді, Карачі, Лахорі та Пешаварі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Міністр енергетики Хуррум Дастагір заявив, що збій в електромережі стався через «перепади напруги» на півдні Пакистану. Він додав, що це не була серйозна проблема, зазначивши, що електропостачання по всій країні буде відновлено протягом 12 годин. 

За словами міністра, більшу частину системи було відключено вночі через низький попит на електроенергію в зимовий сезон. Однак коли її перезапускали вранці, повідомлялося про «зміну частоти та коливання напруги» між Джамшоро та Даду, що викликало збій у країні: енергоблоки почали вимикатися один за одним.

Читайте також: Канада передасть Пакистану $20 мільйонів на відновлення після паводків

Наразі проводиться оперативна робота з відновлення системи. 

Як пише видання, жителі Пакистану звикли до періодичного зникнення світла, тому промислові підприємства та житлові будинки часто мають власні генератори, які вмикаються, коли зникає електроенергія. 

Раніше цього місяця уряд країни наказав торговим центрам і ринкам щодня закриватися раніше, щоб заощадити гроші на електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-