У Непалі розбився пасажирський літак - на борту перебувало 72 людини

У Непалі розбився пасажирський літак - на борту перебувало 72 людини

Оновлено
Укрінформ
У Непалі пасажирський літак місцевої авіакомпанії Yeti Airlines, на борту якого перебували 72 людини, розбився в неділю вранці поблизу міжнародного аеропорту міста Покхарі в центральному регіоні країни.

Про це з посиланням на представників Управління цивільної авіації та авіакомпанії повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

На місці аварії рятувальники знайшли 30 тіл загиблих. Пошуково-рятувальна операція триває.

Як повідомляють в Управлінні цивільної авіації, турбогвинтовий літак ATR 72, який здійснював переліт зі столиці Катманду до Покхари з 68 пасажирами та чотирма членами екіпажу, розбився в ущелині річки Сеті поблизу міста.

За даними авіакомпанії, з 15 іноземців, які перебували на борту, п’ятеро були індійцями, четверо росіян і двоє південнокорейців. Також були по одному пасажиру з Аргентини, Австралії, Франції та Ірландії.

Покхара є третім за чисельністю населення містом Непалу та одним із найпопулярніших туристичних центрів гімалайської країни.

Видання нагадує, що в травні минулого року в гірському районі центрального Непалу розбився невеликий пасажирський літак, усі 22 пасажири та члени екіпажу якого загинули.

Станом на 12:00 за київським часом, рятувальники знайшли 44 тіла загиблих.

При цьому, місцевий інформаційний ресурс OnlineKhabar наводить свідчення місцевих жителів, які бачили літак перед падінням і припускають, що пілот уже падаючого судна навмисно спрямував його в ущелину річки Сеті, щоб уникнути падіння на містечко Покхарі, де знаходиться багатолюдний ринок Рамгат.

За словами одного з рятувальників, якби пілот не зробив цього маневру, то вже за хвилину літак міг би впасти на ринок і жертв було б набагато більше.

Читайте також: У Боснії розбився малий пасажирський літак: двоє загиблих

Уряд Непалу створив спеціальну слідчу групу для розслідування причин авіакатастрофи, яка стала однією з найбільших у Непалі за кількістю жертв за майже п’ять років.

Як повідомлялось, у травні минулого року в гірському районі центрального Непалу розбився невеликий пасажирський літак, усі 22 пасажири та члени екіпажу якого загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-