У Швеції знайшли найбільше в Європі родовище рідкісних металів

У Швеції знайшли найбільше в Європі родовище рідкісних металів

Укрінформ
Шведська державна гірничодобувна компанія LKAB заявила, що виявила мінеральні ресурси - понад мільйон тонн рідкоземельних оксидів у районі Кіруни, найбільшому відомому такому родовищі в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Це хороша новина не лише для LKAB, регіону та шведського народу, а й для Європи та клімату. Це може стати значною допомогою для виробництва критично важливої сировини, яка є абсолютно необхідною для забезпечення екологічного переходу», — заявив генеральний директор LKAB Ян Мостром.

Зазначається, що рідкоземельні мінерали необхідні для багатьох високотехнологічних виробничих процесів і використовуються в електромобілях, вітряних турбінах, портативній електроніці, мікрофонах і динаміках.

При цьому рідкісноземельні метали в даний час не видобуваються в Європі, залишаючи регіон залежним від імпорту з інших країн, тоді як очікується, що попит на них зросте в найближчі роки через нарощування електромобілів і відновлюваної енергії.

Читайте також: Українські підприємства гірничо-металургійного сектору завантажені на 15-20%

У LKAB заявили, що планують подати заявку на отримання концесії на видобуток в 2023-му році, але додали, що пройде принаймні 10-15 років, перш ніж компанія потенційно зможе почати видобуток родовища та відвантаження мінерали на ринок.

Як повідомляв Укрінформ, турецьке бурове судно виявило ще одне родовище газу в Чорному морі. Обсяг природного газу в новому родовищі оцінюється 58 млрд кубічних метрів, оклади знаходяться на глибині 3 023 метри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-