У США затримуються всі рейси через збій у системі NOTAM

У США затримуються всі рейси через збій у системі NOTAM

Укрінформ
Управління цивільної авіації США (FAA) заявило про збій в системі повідомлення авіаперсоналу (NOTAM), що призвів до заземлення всіх авіарейсів на території країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомило FAA у Твітері.

“FAA працює над тим, щоб відновити свою систему сповіщень про повітряні польоти. Зараз ми виконуємо остаточні перевірки та перезавантажуємо систему. Це впливає на роботу в національній системі повітряного простору. Ми будемо надавати оновлення в міру прогресу роботи”, - йдеться в повідомленні.

За даними Metro, в результаті збою в системі NOTAM нині всі авіарейси на території США не можуть бути виконані.

Пасажири застрягли в аеропортах по всьому світу, очікуючи подальших новин. Інші застрягли в літаку на злітній смузі після того, як заплановані вильоти раптово скасували.

Один пілот повідомив своїх пасажирів, що за 29 років польотів він не стикався з загальнонаціональним збоєм в NOTAM.

Читайте також: У Каліфорнії понад пів мільйона будинків залишилися без світла через шторм

Notice to Airmen (NOTAM) - це сповіщення з відома авіаційної влади для попередження пілотів про можливу небезпеку впродовж маршруту чи локації, котрі можуть мати вплив на безпеку польотів.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах через потужний зимовий шторм, який охопив більшу частину території країни цього тижня і приніс хуртовини, крижані дощі та сильний вітер, авіакомпанії скасували понад 5 700 рейсів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-