В Афінах помер останній король Греції

В Афінах помер останній король Греції

Укрінформ
Помер колишній і останній король Греції Костянтин у віці 82 років, який провів кілька десятиліть у вигнанні.

Про це передає Укрінформ з посиланням на АР.

Він помер пізно ввечері у вівторок після лікування у відділенні інтенсивної терапії приватної лікарні "Гігея" в Афінах.

Костянтин народився 2 червня 1940 року в Афінах, в сім'ї принца Павла – молодшого брата короля Георга II – і спадкоємця престолу, та принцеси Фредеріки Ганноверської. Його старша сестра Софія є дружиною колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса І. Принц Філіп, покійний герцог Единбурзький і чоловік покійної королеви Єлизавети II, був його дядьком.

Він вступив на престол як Костянтин II 1964 року у віці 23 років, завоювавши перед тим титул олімпійського чемпіона з вітрильного спорту. Король користувався величезною популярністю, але за рік втратив підтримку через участь у політичних іграх, що призвели до повалення обраного центристського союзу уряду прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу.

Вихід з правлячої партії кількох депутатів досі широко відомий у Греції як "відступництво", дестабілізував конституційний порядок і призвів до військового перевороту в 1967 році. Зрештою, Костянтин вступив у конфлікт з військовими правителями та був змушений покинути країну.

Диктатура скасувала монархію в 1973 році, а референдум після відновлення демократії в 1974-му зруйнував сподівання Костянтина повернення до влади. В останні роки життя колишній монарх проживав у Пелопоннесі та в Афінах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-