Торік стихійні лиха у світі завдали збитків на $270 мільярдів

Торік стихійні лиха у світі завдали збитків на $270 мільярдів

Дослідження
Укрінформ
Фінансові втрати, які спричинені стихійними лихами, зростають у всьому світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa з посиланням на дослідження німецької перестрахувальної компанії Munich Re, що є лідером у цій галузі.

За даними Munich Re, минулого року повені, шторми, лісові пожежі та інші стихійні лиха завдали збитків у всьому світі на 270 мільярдів доларів.

Попри те, що ця цифра була меншою, ніж у “особливо дорогому” 2021 році, який завдав збитків на 320 мільярдів доларів, показник минулого року відповідав рівню збитковості останніх п’яти років.

“Найдорожчою” катастрофою 2022 року зі 100 мільярдами доларів збитків став ураган «Ян», який обрушився на східне узбережжя США наприкінці вересня минулого року.

Зазначається, що з $270 млрд минулорічних загальних збитків близько $120 млрд з них були застраховані, а це означає, що стихійні лиха також стають великим фінансовим тягарем для страхових компаній.

Читайте також: Паводки на Філіппінах забрали понад 70 життів

"Ми маємо щось на кшталт нової норми зі 100 мільярдами доларів щорічних збитків для страхової галузі. За останній час ми п’ять разів перевищували цю межу. У майбутньому ми будемо досягати або перевищувати 100 мільярдів все частіше і частіше", — сказав Ернст Раух, головний кліматолог і геофізик Munich Re.

Munich Re протягом десятиліть документує глобальні збитки від природних катастроф, щоб розрахувати страхові премії.

Читайте також: Китай запустив новий супутник для моніторингу екосистеми

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, внаслідок погодних катаклізмів за останні 50 років загинули два мільйони людей, а загальні збитки становлять $3,64 трильйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-