Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

Укрінформ
Колишній Папа Римський Бенедикт XVI помер у віці 95 років.

Про це повідомляється на офіційному сайті Святого Престолу, передає Укрінформ.

“95-річний Папа-емерит Бенедикт XVI помер у суботу о 9:34 у своїй резиденції у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані”, - йдеться у повідомленні.

Бенедикт XVI обіймав апостольський престол з 2005 по 2013 рік. Він зрікся престолу через погіршення здоров'я, ставши першим з 1415 року Папою, який так вчинив.

Свої останні роки Бенедикт XVI провів у монастирі Mater Ecclesiae. Його наступник Франциск сказав, що часто відвідував його там.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель висловив співчуття глобальному католицтву та Святому Престолу у зв’язку зі смертю Бенедикта XVI.

«Після смерті Папи Бенедикта мої співчуття – із глобальною католицькою спільнотою та зі Святим Престолом. Бенедикт XVI залишиться у пам’яті як теологічний лідер, що прагнув гармонії поєднання між вірою та розумом, та за його зусилля заради глобального миру та справедливості»», - написав Жозеп Боррель у Твіттері.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній також висловив співчуття католицькій спільноті у зв'язку зі смертю Бенедикта XVI.

"Від себе особисто та від Православної церкви України висловлюю співчуття католицькій спільноті світу з приводу упокоєння Папи-емерита Бенедикта. Ми як християни знаємо, що після земного життя – вічність і людина йде від смерті до життя. Тож нехай сум втрати буде полегшений вірою в милість Божу та впевненістю у майбутньому Воскресінні", - зазначив написав Епіфаній у Фейсбуці.

Як повідомляв Укрінформ, колишній Папа Римський Бенедикт XVI тяжко захворів після того, як відвідав свого хворого брата в Німеччині.

У 93-річного понтифіка розвинулося бешихове запалення обличчя, яке є вірусною хворобою.

Читайте також: У Бразилії оголошено триденну жалобу через смерть Пеле

Бенедикт XVI склав духовний заповіт, який має бути оприлюднений після його смерті. Він заповів бути похованим у колишній гробниці Іоанна Павла II в крипті святого Петра (мощі попередника Бенедикта XVI зараз знаходяться в Соборі Святого Петра).

Йозеф Ратцингер народився у Німеччині. Зійшовши на Святий престол, він узяв ім'я Бенедикт.

Фото: catholicnewsagency.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-