Кількість жертв снігопадів у США зросла до 37

Кількість жертв снігопадів у США зросла до 37

Укрінформ
Кількість летальних випадків у США, спричинених потужним зимовим циклоном, продовжує зростати – представники місцевих громад повідомляють про виявлення нових жертв у заметах та замерзлих автівках.

Про це зазначає в понеділок у розгорнутій публікації телеканал CNN, передає Укрінформ.

Потужний зимовий циклон продовжує сунути на більшу частину США із погодними умовами сурової зими, «що вже призвело до щонайменше 37 смертей по всій країні», зазначається в повідомленні.

Лише в окрузі Ері, штат Нью-Йорк, підтверджені смерті 25 людей – раніше йшлося про 12 жертв унаслідок негоди, яких знаходили мертвими в автівках і снігових заметах. Місцева влада Баффало стверджує, що нинішній зимовий шторм став «найбільш руйнівним» за всю історію погодних спостережень у регіоні. Потужні снігопади з рівнем до 109 см, хуртовини й обмерзання паралізували рух. Крім того, виникли проблеми з подачею електрики для десятків тисяч домогосподарств та підприємств.

Західна частина штату Нью-Йорк зазнала потужних снігопадів через так званий «ефект озера», який утворюється, коли холодне повітря рухається над теплими водами Великих озер, через що виникають масивні снігові маси.

Читайте також: Люди замерзають навіть в автівках: через снігопади у США та Японії вже більш як 50 загиблих

Смертельні випадки від негоди зареєстровані, крім того, в штатах Колорадо, Канзас, Кентуккі, Міссурі, Огайо, Теннессі, Вісконсин.

Загалом у США суворі погодні умови відчули близько 10 мільйонів людей. По всій країні скасовані більше 10 тисяч авіарейсів з п’ятниці по понеділок. Морози відчули навіть жителі південної частини США, де зазвичай зберігається субтропічний клімат.

Тим часом синоптики прогнозують збереження суворих погодних умов впродовж наступних днів у центральній та східній частині США.

Фото: Jalen Wright for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-