Катастрофа Boeing 737-8 Max: в Ефіопії назвали причину трагедії

Катастрофа Boeing 737-8 Max: в Ефіопії назвали причину трагедії

Укрінформ
Аварія літака Boeing 737-8 Max авіакомпанії Ethiopian Airlines у 2019 році, яка забрала життя 157 людей, сталася через несправність захисної системи літака.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на остаточний звіт проведеного владою Ефіопії розслідування, передає Укрінформ.

Як повідомив міністр транспорту Ефіопії Дагмавіта Могеса, у звіті зроблено висновок, що перед зльотом літак був повністю справним, тож аварія сталася через збій захисної системи повітряного судна.

«Датчик лівого кута атаки /AOA/ літака вийшов з ладу відразу після зльоту й відправив невірні дані в систему управління польотом. Помилкові дані, у свою чергу, привели в дію систему покращення маневреності /MCAS/, яка кілька разів скеровувала ніс літака вниз до такого рівня, що пілоти втратили управління», - сказав Могеса.

MCAS – автоматизована захисна система Boeing 737 Max 8, призначена для запобігання звалюванню літака або втрати швидкості, яка на основі сигналів датчиків AOA автоматично опускати ніс літака, якщо є небезпека звалювання.

Читайте також: В Ефіопії пілоти пасажирського літака проспали аеропорт

Як повідомлялося, 10 березня 2019 року літак, який летів із Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії через кілька хвилин після зльоту. Загинули всі пасажири та екіпаж повітряного судна.

Інцидент спонукав флагманський авіаперевізник Ефіопії та багато інших авіакомпаній світу призупинити використання літаків Boeing 737 MAX, а компанію-виробника провести повну перевірку усіх його систем.

Перший політ на цьому лайнері після трагічного інциденту відбувся в лютому цього року.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-