Через потужний зимовий шторм у США скасували понад 5,7 тисячі авіарейсів – ЗМІ

Через потужний зимовий шторм у США скасували понад 5,7 тисячі авіарейсів – ЗМІ

Укрінформ
У Сполучених Штатах через потужний зимовий шторм, який охопив більшу частину території країни цього тижня і приніс хуртовини, крижані дощі та сильний вітер, авіакомпанії скасували понад 5700 рейсів.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

У Національній метеорологічній службі США заявили, що шторм виявився майже безпрецедентним за своїми масштабами, накривши територію від Великих озер поблизу Канади до річки Ріо-Гранде вздовж кордону з Мексикою. За даними метеорологів, негода торкнулась близько 60% населення США.

На більшості території центральної та східної частин США температура різко впала й очікується, що низькі температури призведуть до «небезпечно холодного вітру», що може навіть становити загрозу життю людей.

Як ідеться в повідомленні метеорологічної служби, «в деяких районах перебування на відкритому повітрі може призвести до обмороження за лічені секунди».

Негода торкнулась і сусідньої зі США Канади, де національний авіаперевізник компанія WestJet також скасував усі авіарейси в міжнародному аеропорту Торонто, найбільшій і найзавантаженішій повітряній гавані країни. Всього в цьому аеропорту скасували понад 30% рейсів, що вилітають і прибувають до країни.

Читайте також: Тисячі авіарейсів у США затримані через потужний зимовий шторм

У повідомленні зазначається, що негода зіпсувала плани зі святкування Різдва мільйонам американців, які мали намір здійснити подорожі в ці святкові вихідні.

Як повідомляв Укрінформ, сильний снігопад та різке падіння температури призвели до знеструмлення на величезній території США – від штату Мен на півночі до Техасу на півдні.

 Фото: USA Today, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-