Папа Франциск каже, що вже написав заяву про відставку

Папа Франциск каже, що вже написав заяву про відставку

Укрінформ
Папа Франциск, якому в суботу виповнилось 86 років, після свого обрання в 2013 році підписав заяву про звільнення, яка буде використана, якщо серйозні та постійні проблеми зі здоров’ям унеможливлять виконання його обов’язків.

Про це він розповів у недільному інтерв’ю іспанській газеті ABC, передає Укрінформ.

Франциск додав, що передав листа тодішньому держсекретарю Ватикану кардиналу Тарчізіо Бертоне, який залишався на посаді з часів попереднього папства Бенедикта XVI близько шести місяців після обрання Франциска 13 березня 2013 року.

«Ця заява є. Я не знаю, кому кардинал Бертоне, можливо, передав її, однак я віддав папери саме йому, коли він був держсекретарем», — сказав Франциск, додавши, що він вперше говорить про це публічно.

Читайте також: Папа Римський закликав відсвяткувати Різдво скромніше — з українцями в серці

«Зараз хтось піде просити це у Бертоне: «Дайте мені папірець!» (сміється). Ймовірно, він передав його кардиналу П’єтро Пароліну, новому держсекретареві», — додав він.  

Він припустив, що Папа Павло VI (1963-1978) і Папа Пій XII (1939-1958) підписували подібні заяви про відставку, однак обидва вони померли під час перебування на посаді.

Нагадаємо: понтифік неодноразово заявляв, що піде у відставку у разі, якщо здоров’я завадить йому керувати Римо-католицькою церквою, яка налічує 1,3 мільярда членів. Попередній очільник Ватикану, Бенедикт XVI, пішов у відставку в 2013 році. Це була перша відставка папи за шість століть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-