Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ

Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ

Укрінформ
Соцмережа Twitter заблокувала ряд облікових записів журналістів «Голосу Америки», CNN, газет New York Times та Washington Post, а також незалежних журналістів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на «Голос Америки».

Фоловери старшого кореспондента «Голосу Америки» Стіва Хермана під час спроби зайти в його акаунт побачили порожній екран і повідомлення про припинення дії облікового запису. Такі ж повідомлення можна було побачити і в акаунтах кореспондентів вищезазначених ЗМІ.

Поки що не зрозуміло, чому дію всіх цих акаунтів було припинено. Лист «Голосу Америки» із запитом про коментар, надісланий на електронну адресу для звернень ЗМІ, зазначений на сайті Twitter, повернувся з повідомленням «доставка не вдалася».

Багато хто із заблокованих журналістів публікував статті або розміщував повідомлення про зміни в Twitter, які почалися після приходу нового власника компанії Ілона Маска.

Читайте також: Твіттер заблокував акаунт Каньє Веста через підбурювання до насильства

У відповідях на твіти, опубліковані ввечері в четвер, Маск згадав про доксинг - незаконне поширення особистих даних в інтернеті.

«Можна скільки завгодно критикувати мене, але “доксити” моє перебування в реальному часі і наражати на небезпеку мою родину не можна», – написав він.

«Правила, що стосуються доксингу, однаково стосуються «журналістів», як і всіх інших», – додав він, маючи на увазі правила соціальної мережі щодо поширення особистої інформації.

Агентство Reuters повідомило, що раніше було заблоковано твіттер-акаунт @elonjet, який відстежував пересування приватного літака Маска в реальному часі, при тому, що за місяць до цього Маск заявив, що його відданість свободі слова включає продовження роботи цього облікового запису.

«Припинення дії акаунтів у Твіттері кількох відомих журналістів, у тому числі Райана Мака з New York Times, є сумнівним і сумним. Ні New York Times, ні Райан не отримали жодних роз'яснень, чому це сталося. Ми сподіваємося, що акаунти всіх цих журналістів будуть відновлені, і що Твіттер надасть задовільні роз'яснення своїх дій», - заявив представник New York Times.

CNN у своїй заяві описала блокування як «імпульсивне та невиправдане», заявивши, що телекомпанія надіслала в Twitter запит про роз'яснення. На телеканалі заявили, що переглянуть свої відносини з платформою, залежно від відповіді на цей запит.

Twitter тепер більше покладається на автоматизацію при модеруванні контенту, ніж на ручний аналіз окремих випадків, заявила в інтерв'ю Reuters голова відділу підтримки довіри та безпеки Елла Ірвін раніше цього місяця.

На момент припинення акаунту Хермана у журналіста було близько 112 тисяч фоловерів. Приблизно за годину до припинення дії його облікового запису, Херман опублікував допис про інших журналістів, акаунти яких видалили з платформи.

Як повідомлялося, співробітники соціальної мережі Twitter позначили сторінку Міністерства закордонних справ Норвегії як акаунт урядової організації Нігерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-