Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Випробування грошима та довірою

Випробування грошима та довірою

Укрінформ
У польсько-українських взаєминах наприкінці 2022 року настає момент істини. Питання, як завжди, у грошах та довірі.

Очевидно, що блокування Польщею пакетної угоди Євросоюзу, де одним з пунктів є допомога Україні на 18 млрд.євро на 2023 рік, російська пропаганда використає по повній програмі. Це вам не маячня Наришкіна, це факт з цифрою. Але є кілька але:

- Польща лишається вірною союзницею, солідарною з Україною. Згадайте про понад 200 танків Т-72 та дивізіон САУ Krab, які нам передали поляки.

- Польща викладається по повній для допомоги нашим біженцям та ЗСУ у протистоянні російській навалі. І Bayraktar від Славоміра Сєраковського, і 75% наших біженців, які живуть у сім'ях, і потік вантажів з/в Україну - всі ці факти реально вражають.

- Блокування конкретного документу Варшавою - це економічні проблеми самої РП (податки), які не пов'язані з бажанням зменшити допомогу Україні. Так, на жаль, буває. Як і те, що посилення Польщі в ЄС не до смаку Німеччині та іншим "старосвітським" країнам.

- Швидше за все, це питання вирішиться до кінця грудня на рівні ЄС. Прикладів чимало, треба лише пошукати, подивіться, зрештою, на Орбана.

- Поза всяким сумнівом, Кремль використуватиме будь-яку нагоду для того, щоб вбити клин між Україною та Польщею. І буде сіяти "зраду" на всіх рівнях, через корисних дурнів та нахабну брехню.

Особисто я знаю: у битві за майбутнє без Москви Польща на нашому боці.

Євген Магда

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-