Журналісти The New York Times влаштували перший за понад 40 років страйк

Журналісти The New York Times влаштували перший за понад 40 років страйк

Укрінформ
Репортери та редактори американської газети The New York Times розпочали одноденний страйк у четвер, 8 грудня, заявивши, що переговори між їхньою профспілкою та керівництвом компанії затягнулися.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оголошенні газети.

“Контракт між (компанією — ред.) The Times і (профспілкою — ред.) The New York Times Guild закінчився ще в березні 2021 року, і відтоді було проведено близько 40 переговорів. Учасникам переговорів не вдалося дійти згоди щодо зарплат, медичних і пенсійних виплат та інших питань”, - йдеться в оголошенні.

Зазначається, що понад 1 100 співробітників підписали зобов'язання страйкувати протягом 24 годин.

“Профспілка, яка веде переговори про контракт і є частиною NewsGuild Нью-Йорка, представляє близько 1 450 співробітників у відділах новин, реклами та інших сферах компанії. У редакції The Times працює понад 1800 людей”, - зазначили в газеті.

Читайте також: Уряд Британії у разі продовження страйків може залучити військових для підтримання держслужб

За даними The Guardian, це перший масштабний страйк журналістів The New York Times за понад 40 років.

Як відомо, газета The New York Times — найстаріша і третя за популярністю після The Wall Street Journal і USA Today щоденна газета у Сполучених Штатах Америки. Заснована 18 вересня 1851 року, з тих пір її видають без перерви. Газета 112 разів вигравала Пулітцерівську премію - більше ніж будь-яке інше новинне видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-