Роботу кліматичного саміту в Єгипті продовжили на добу

Роботу кліматичного саміту в Єгипті продовжили на добу

Укрінформ
Кліматичний саміт ООН (СОР27), який мав завершитися в п’ятницю, 18 листопада, в Шарм-еш-Шейху (Єгипет), був продовжений ще на один день, оскільки учасники переговорів намагаються вийти з глухого кута щодо створення фонду для країн, які сильно постраждали від наслідків глобального потепління.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Arabiya.

“Сьогодні нам потрібно знову переключити передачі, час не на нашій стороні. Я, як і раніше, відданий тому, щоб завтра завершити цей саміт впорядкованим чином», - заявив міністр закордонних справ Єгипту й головуючого на переговорах COP27 Самех Шукрі.

Зазначається, що СОР27 повинен був завершитися в п’ятницю, 18 листопада, але був продовжений ще на один день, оскільки учасники переговорів намагаються домовитися щодо створення фонду для країн, які сильно постраждали від наслідків глобального потепління.

Увечері в четвер Євросоюз зробив несподівану пропозицію на цьогорічних кліматичних переговорах ООН, запропонувавши створити фонд для компенсації збитків найбільш вразливим країнам, ідея, якій довго чинили опір багаті країни Заходу.

Читайте також: Декарбонізація: в Україні створять Кліматичний офіс за підтримки Німеччини та ЄС

Проте пропозиція ЄС також вимагатиме від економік, що розвиваються, таких як Китай, робити внески та прив’язувати будь-яку угоду до більш жорсткого скорочення викидів.

Як повідомляв Укрінформ, в Шарм-еш-Шейху (Єгипет), де з 6 по 18 листопада проходитиме СОР 27, делегація України планує почати діалог з країнами світу щодо можливості розробки спільних підходів оцінки збитків довкіллю від воєнних дій.

Фото з сайту Al Arabiya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-