Унаслідок зіткнення літаків на авіашоу в Далласі загинули шестеро людей

Унаслідок зіткнення літаків на авіашоу в Далласі загинули шестеро людей

Укрінформ
Шестеро людей загинули у результаті зіткнення двох історичних військових літаків під час авіашоу в Далласі.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

«За словами нашого судмедексперта округу Даллас, у вчорашньому інциденті на авіашоу «Крила над Далласом» загалом загинуло шість осіб», - заявив у неділю суддя округу Даллас Клей Дженкінс. За його словами, правоохоронці продовжують працювати над встановленням осіб загиблих.

Своєю чергою пожежно-рятувальна служба Далласа повідомила газеті Dallas Morning News, що серед глядачів шоу постраждалих немає.

Офіційні особи не уточнили, скільки людей було всередині кожного літака, але Хенк Коутс, президент компанії, яка організувала авіашоу, сказав, що один із літаків, бомбардувальник B-17 Flying Fortress, зазвичай має екіпаж із чотирьох-п’яти осіб. Інший, винищувач P-63 Kingcobra, має одного пілота. Він також додав, що на літаках не було жодного платного клієнта.

Національна рада з безпеки на транспорті взяла під контроль місце аварії, а Федеральне управління цивільної авіації розпочало власне розслідування.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок вибуху в Стамбулі зросла до шести, 53 поранені

Безпека авіашоу, особливо старих військових літаків, викликає занепокоєння у США протягом багатьох років. Вчорашня катастрофа стала третім подібним інцидентом за останні 11 років. У 2011 році 11 людей загинули у Ріно, штат Невада, коли P-51 Mustang врізався у натовп глядачів. У 2019 році на авіашоу в Хартфорді, штат Коннектикут, розбився бомбардувальник, в результаті чого загинули семеро людей.

Як повідомляв Укрінформ, одна людина загинула, ще дев’ятеро вважаються зниклими безвісти в результаті аварії гідролітака над затокою Мутіні у штаті Вашингтон, США.

Фото: The Dallas Morning News via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-