У Норвегії сину соратника путіна висунули обвинувачення за керування дроном

У Норвегії сину соратника путіна висунули обвинувачення за керування дроном

Укрінформ
Норвезькі прокурори висунули обвинування сину соратника путіна Андрію Якуніну через керування дроном на архіпелазі Шпіцберген.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Якуніну висунули обвинувачення в порушенні закону про заборону російським громадянам керувати безпілотниками в Норвегії.

За словами прокурорів, судові засідання призначені на 29 листопада - 2 грудня, але поки що зарано говорити про те, яке покарання загрожуватиме Якуніну, якщо його визнають винним.

Якунін, який має російсько-британське громадянство, був узятий під варту 17 жовтня, його затримали під час плавання на човні в Арктичному архіпелазі.

Адвокати росіянина заявляли, що Якунін використовував дрон для «фотографування пейзажів і перевірки погодних умов на пішохідних маршрутах».

Читайте також: Влада Норвегії заявила про причетність російських спецслужб до запуску дронів над країною

Його батько Володимир Якунін був одним із найближчих соратників путіна, поки не залишив посаду голови «РЖД», найбільшого роботодавця росії, у 2015 році.

Як повідомляв Укрінформ, разом із кількома іншими західними країнами Норвегія заборонила росіянам і російським організаціям керувати безпілотниками та іншими літальними апаратами над своєю територією після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Порушення цієї заборони карається позбавленням волі на строк до трьох років, а за несанкціоновану фотозйомку – на один рік.

Фото: Thomas Nilsen, The Barents Observer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-