Прем'єрка Данії пішла у відставку, щоб сформувати новий уряд

Прем'єрка Данії пішла у відставку, щоб сформувати новий уряд

Укрінформ
Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, яка з невеликим відривом перемогла на загальних виборах у вівторок, подала 2 листопада королеві країни заяву про відставку та розпочне переговори про формування нової коаліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Як пише агентство, переговори будуть тривалими, оскільки "і друзі, і вороги Фредеріксен висловлювали скептицизм щодо широкої коаліції, яку вона має намір сформувати".

Лівий блок, частиною якого є Соціал-демократична партія Фредеріксен, отримав 90 місць, найменшу можливу більшість у 179-місному парламенті. Правий блок отримав 72 місця, а новостворена центристська партія забезпечила 16 мандатів.

Читайте також: Прем'єрка Данії каже, що на аварії на балтійських газопроводах – результат навмисних дій

Фредеріксен виступала за необхідність широкої коаліції за участю традиційно розділених лівих і правих, стверджуючи, що в час міжнародної невизначеності потрібна політична єдність.

Як повідомлялося, Соціал-демократична партія Данії на чолі з прем’єр-міністром Метте Фредеріксен стала лідером на загальних виборах 1 листопада. Це, своєю чергою, дало їй змогу отримати мандат для формування уряду на ще один чотирирічний термін.

Фото: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-