«Будемо діяти без вагань»: США відреагували на погрози Ірану на адресу Саудівської Аравії

«Будемо діяти без вагань»: США відреагували на погрози Ірану на адресу Саудівської Аравії

Укрінформ
Сполучені Штати стурбовані погрозами з боку Ірану на адресу Саудівської Аравії та без вагань дадуть відповідь у разі необхідності.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив офіційний представник Білого дому.

«Ми стурбовані картиною загрози, і ми залишаємося в постійному контакті по військових і розвідувальних каналах з Саудівською Аравією. Ми будемо без вагань діяти на захист наших інтересів і партнерів в регіоні», - сказав представник Ради національної безпеки.

Як зазначається, його заява послідувала після того, як видання Wall Street Journal повідомило, що Саудівська Аравія поділилася розвідданими з США, попереджаючи про неминучу атаку з боку Ірану на об'єкти в королівстві. Зокрема зазначалося, що Іран готовий здійснити напади, намагаючись відвернути увагу від внутрішніх протестів.

Читайте також: Канада застосує всі засоби дипломатії, щоб покарати Іран за допомогу росії - МЗС

Водночас представники уряду Саудівської Аравії не відповіли на запит агентства про коментар з даного приводу.

Як повідомлялося, офіційні особи США у серпні заявляли, що Іран надав російській федерації партію дронів-камікадзе. Такими безпілотниками росія регулярно тероризує українські міста.

Українська влада закликає світову спільноту надати нашій країні більше систем протиповітряної оборони для захисту від іранських дронів.

Читайте також: США не бачать підтверджень, що росія отримала ракети з ІрануКірбі

Верховна Рада засудила підтримку Ісламською Республікою Іран збройної агресії російської федерації проти України.

20 жовтня країни ЄС ухвалили нові санкції проти Ірану у зв’язку із поставками для росії дронів-камікадзе, які використовуються російськими загарбниками для атак на міста України, вбивства цивільного населення та руйнування критично важливої інфраструктури. Зокрема, до санкційного списку були включені 3 особи та 1 установа Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-