Норвегія переводить армію у стан підвищеної бойової готовності

Норвегія переводить армію у стан підвищеної бойової готовності

Укрінформ
Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що країна з вівторка, 1 листопада, переводить Збройні сили у стан підвищеної бойової готовності для посилення безпеки у зв'язку з повномасштабною російсько-українською війною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EuroWeekly.

«Ми перебуваємо в найсерйознішій ситуації в сфері політики безпеки за кілька десятиліть. На полі бою росія зараз відчуває великий опір. Це призводить до того, що росія вдається до інших засобів. Сьогодні у нас немає підстав вважати, що росія захоче втягнути Норвегію чи інші країни безпосередньо у війну. Ми це (підвищуємо готовність армії – ред.), тому що цього вимагає ситуація», - заявив Йонас Гар Стьоре.

Згідно з рішенням уряду, рівень готовності норвезької армії підвищується з від фази 0 «нормальна ситуація» до фази 1 «підвищена бойова готовність».

Вважається, що підвищення готовності пов’язане з невизначеністю щодо нападів росії на Україну, диверсій на газопроводі «Північний потік» і «те, що сприймається як посилення російської розвідки в Норвегії».

Читайте також: Норвегія обмежує доступ російських рибальських суден до своїх портів

Зазначається, що вже з 3 жовтня солдати Норвезької гвардії посилили охорону нафтових об’єктів у Рогаланді, Вестланді та Мере-ог-Ромсдалі.

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія у п’ятницю, 28 жовтня, запровадила новий пакет санкцій проти росії та її режиму.

Ба більше, норвезька поліція минулого понеділка затримала підозрюваного російського шпигуна в арктичному місті Тромсе.

Фото: Michele Ursi/Shutterstock.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-