На Кубу обрушився ураган – вся країна залишилась без світла

На Кубу обрушився ураган – вся країна залишилась без світла

Фото, відео
Укрінформ
Ураган третьої категорії Ян, який обрушився на Кубу у вівторок, залишив усю країну з населенням понад 11 мільйонів жителів без світла.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Повідомляється, що ураган, який обрушився на західну частину острова як потужний шторм, вивів з ладу енергомережу та зруйнував деякі з найважливіших тютюнових ферм країни. Спочатку було знеструмлено близько 1 мільйона домогосподарств у ​​західних провінціях Куби, але згодом уся енергомережа країни зазнала колапсу.

Згідно з заявою Кубинського електричного союзу, фахівці працювали протягом ночі, щоб поступово відновити обслуговування 11 мільйонів жителів країни, однак станом на ранок середи острів залишався без світла.

Зазначається також, що значних жертв вдалося уникнути завдяки тому, що десятки тисяч людей були евакуйовані з західної частини острова ще до прибуття Яна, який спричинив повені, пошкодження будинків і повалення дерев.

Національний центр спостереження за ураганами США повідомив, що Куба постраждала від «значних наслідків вітру та шторму», коли ураган обрушився зі стійкою швидкістю вітру 205 км/год.

Читайте також: SpaceX і NASA відклали запуск місії на МКС через ураган

Очікувалося, що Ян стане ще сильнішим над теплою Мексиканською затокою, досягнувши максимальної швидкості вітру 209 км/год, наближаючись до південно-західного узбережжя Флориди, звідки було наказано евакуюватися 2,5 мільйона людей.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня в карибському басейні пронісся інший потужний ураган Фіона, який вивів з ладу енергомережу Пуерто-Рико.

Фото: ЕРА/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-