Племінника Назарбаєва засудили до 6 років в'язниці

Племінника Назарбаєва засудили до 6 років в'язниці

Укрінформ
Суд Астани засудив племінника першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Кайрата Сатибалди за звинуваченням у розкраданні в особливо великих розмірах у національних компаніях.

Про це повідомляє Радіо Азаттик, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що Сатибалди засудили до 6 років позбавлення волі. Крім того, за вироком суду йому на 10 років заборонено обіймати посади на державній службі.

Раніше прокурор Жангельди Єсебаєв просив суд призначити Сатибалди шість років ув'язнення.

Сатибалди було заарештовано у березні. Йому було пред'явлено обвинувачення за статтями «Заподіяння майнової шкоди шляхом обману чи зловживання довірою» та «Привласнення чи розтрата, тобто розкрадання чужого майна, довіреного винному». Крім того, повідомлялося, що він перебуває під слідством за підозрою в "ухиленні від сплати податків та митних платежів", "легалізації злочинних доходів". За версією Forbes Kazakhstan, він увійшов до списку найвпливовіших бізнесменів Казахстану.

Читайте також: Столиці Казахстану повернули назву Астана

Як повідомляв Укрінформ, у січні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про звільнення з посади першого заступника голови Комітету нацбезпеки племінника Назарбаєва Самата Абіша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-